Recept na perfektní steak

GrilováníHlavní jídlaHovězí masoMaso
steak-2

Tento vynikající recept na steak vznikl kombinací různých receptů. Na způsobu a času přípravy je nutné si dát opravdu záležet. Jsme si jisti, že tento steak s vynikající marinádou si zamilujete, jako perfektní kombinace se steakem k podávání je vychlazená sangria.

Kvalitně zpracovaný steak je skvělým nápadem na oběd či večeři. Steak můžete podávat třeba s pepřovou omáčkou.

Příprava

  • Marinování: 2 hodiny
  • Příprava: 7 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 2 hodiny 15 minut

Ingredience

  • 1 steak
  • 2 a ½ lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička nasekané čerstvé petrželky
  • ¼ lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • ½ lžičky nasekané čerstvé pažitky
  • ¼ šálku Cabernet Sauvignon (nebo jiného suchého červeného vína)
  • ½ lžičky soli
  • ¾ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky suché hořčice v prášku

Postup

  1. Steak vložte do velkého uzavíratelného sáčku. V malé misce smíchejte olivový olej, česnek, petrželku, rozmarýn, pažitku, červené víno, sůl, pepř a hořčici. Nalijte na steak v sáčku.
  2. Vytlačte co nejvíce vzduchu a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce 2 až 3 hodiny.
  3. Rozpalte nepřilnavou pánev na středně vysokém ohni. Steak na rozpálené pánvi opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, aby byl středně propečený, nebo do požadovaného stupně propečení.
  4. Před podáváním nechte steaky asi 5 minut odpočívat, jako přílohu ke steaku můžete například gnocchi se sýrovou omáčkou a špenátem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang