Perfektní jednoduché chilli

Hovězí maso
  • Příprava: 80 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Porce: 6
  • Obtížnost: snadné

Ingredience

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 2 polévkové lžíce chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 šálku masa harina
  • 1 velká plechovka červených fazolí, scezená a propláchnutá
  • 1 velká plechovka bílých fazolí, okapaná a propláchnutá
  • strouhaný čedar, na podávání
  • nakrájená cibule, na podávání
  • tortilla chipsy, na podávání
  • klíny limetky na podávání

Postup

  • Mleté hovězí maso vložte do velkého hrnce a přidejte česnek. Vařte na mírném ohni, dokud nezhnědne.
  • Odstraňte přebytečný tuk a poté přilijte rajčatovou omáčku, chilli, kmín, oregano, sůl a kajenský pepř.
  • Dobře promíchejte, přikryjte a poté snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte 1 hodinu. Pokud je směs příliš suchá, přidejte podle potřeby 1/2 šálku vody.
  • Po hodině dejte hmotu masa harina do malé misky. Přidejte 1/2 šálku vody a promíchejte vidličkou. Směs z masy vlijte do chilli. Dobře promíchejte a poté ochutnejte a upravte koření.
  • Přidejte více masa pasty a/nebo vody, aby chilli mělo požadovanou konzistenci, nebo přidejte více kukuřičné chuti.
  • Přidejte fazole a vařte 10 minut.
  • Podávejte s rozdrobeným čedarem, nakrájenou cibulí, tortillovými chipsy a limetkovými klínky.

Kategorie:

Hovězí maso

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang