Pokud jste si až dosud lámali hlavu nad tím, jak dokonale ugrilovat krevety, už nemusíte. Máme pro vás snadný a rychlý recept na perfektní grilované krevety.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 500 g velkých krevet s ocasem a bez kůže
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ lžičky sušeného oregana
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky cibulového prášku
- ½ čajové lžičky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 citron
Postup
- Krevety rozmrazte, omyjte a osušte. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Krevety vložte do mísy a přidejte olivový olej, oregano, česnekový prášek, cibulový prášek a sůl. Promíchejte rukama, aby se spojily.
- Umístěte přímo na gril a grilujte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou jasně růžové a propečené.
- Sundejte z grilu a podle chuti vymačkejte na krevety čerstvou citronovou šťávu z několika plátků citronu.