Jak na perfektní grilované krevety – recept

GrilováníHlavní jídlaKrevetyMořské plody
grilovane-krevety-2

Pokud jste si až dosud lámali hlavu nad tím, jak dokonale ugrilovat krevety, už nemusíte. Máme pro vás snadný a rychlý recept na perfektní grilované krevety.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 500 g velkých krevet s ocasem a bez kůže
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky cibulového prášku
  • ½ čajové lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 citron

Postup

  1. Krevety rozmrazte, omyjte a osušte. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  2. Krevety vložte do mísy a přidejte olivový olej, oregano, česnekový prášek, cibulový prášek a sůl. Promíchejte rukama, aby se spojily.
  3. Umístěte přímo na gril a grilujte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud nejsou jasně růžové a propečené.
  4. Sundejte z grilu a podle chuti vymačkejte na krevety čerstvou citronovou šťávu z několika plátků citronu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang