Recept na pomalu vařený pepřový steak

Hlavní jídlaHovězí masoMarinádyMasoPomalý hrnec
pexels-cats-coming-1731535

Tento recept na pepřový steak v hrnci je velmi jemný a chutný a patří k oblíbeným pokrmům. Je skvělé ho připravit předem v pomalém hrnci a pak podávat s rýží, nebo nudlemi.

Ingredience

  • 900 g hovězí svíčkové, nakrájené na 2 cm proužky
  • ¾ lžičky česnekového prášku nebo podle chuti
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • ¼ šálku horké vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • 2 velké zelené papriky, nahrubo nakrájené
  • 1 (400 g) plechovka dušených rajčat i s tekutinou
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička bílého cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Proužky hovězí svíčkové posypte česnekovým práškem. Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na střední teplotu a opékejte hovězí proužky, asi 5 minut z každé strany. Přeneste je do pomalého hrnce.
  2. V samostatné nádobě smíchejte kostku bujonu s horkou vodou, dokud se nerozpustí, a poté vmíchejte kukuřičný škrob, dokud se nerozpustí. Nalijte do pomalého hrnce s hovězími proužky.
  3. Vmíchejte cibuli, zelené papriky, dušená rajčata, sójovou omáčku, cukr a sůl.
  4. Přikryjte a vařte na vysokém stupni po dobu 3 až 4 hodin nebo na nízkém stupni po dobu 6 až 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang