Tento recept na pepřový steak v hrnci je velmi jemný a chutný a patří k oblíbeným pokrmům. Je skvělé ho připravit předem v pomalém hrnci a pak podávat s rýží, nebo nudlemi.
Ingredience
- 900 g hovězí svíčkové, nakrájené na 2 cm proužky
- ¾ lžičky česnekového prášku nebo podle chuti
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 kostka hovězího vývaru
- ¼ šálku horké vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ šálku nakrájené cibule
- 2 velké zelené papriky, nahrubo nakrájené
- 1 (400 g) plechovka dušených rajčat i s tekutinou
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička bílého cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Proužky hovězí svíčkové posypte česnekovým práškem. Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na střední teplotu a opékejte hovězí proužky, asi 5 minut z každé strany. Přeneste je do pomalého hrnce.
- V samostatné nádobě smíchejte kostku bujonu s horkou vodou, dokud se nerozpustí, a poté vmíchejte kukuřičný škrob, dokud se nerozpustí. Nalijte do pomalého hrnce s hovězími proužky.
- Vmíchejte cibuli, zelené papriky, dušená rajčata, sójovou omáčku, cukr a sůl.
- Přikryjte a vařte na vysokém stupni po dobu 3 až 4 hodin nebo na nízkém stupni po dobu 6 až 8 hodin.