Rolky Pepperoni

Mírně sladké nadýchané těsto Pepperoni rolek vytváří lahodnou pochoutku.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 2 hodiny 10 minut
  • Počet porcí: 20

Ingredience

  • 1 šálek teplé vody
  • ½ lžičky krystalového cukru
  • 1 balení aktivního sušeného droždí
  • 5 šálků hladké mouky
  • ¾ šálku krystalového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1 balení nakrájených pepperoni

Postup

  1. V malé misce smíchejte 1 šálek teplé vody a 1/2 lžičky cukru, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Droždí nasypte do vody a nechte 5 minut stát.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, 3/4 šálku cukru a sůl. Vmíchejte směs droždí, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo, dokud se těsto nespojí.
  4. Následně vyklopte těsto na lehce pomoučněnou plochu a hněťte, dokud nebude hladké a pružné, asi 8 minut.
  5. Těsto vložte do vymazané mísy a otočte, aby se potřelo olejem. Přikryjeme lehkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout do zdvojnásobení objemu, asi 1 a 1/2 hodiny.
  6. Předehřejte troubu na 175 °C a poté vymažte plech na sušenky.
  7. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků o velikosti golfového míčku. Každý kousek zploštěte rukama do malého obdélníku o velikosti asi 10 cm.
  8. Do středu každého čtverce těsta položte 3 překrývající se plátky pepperoni. Vedle první řady položte další 3 plátky.
  9. Těsto srolujte kolem pepperoni, okraje sepněte a položte rohlíčky na připravený plech.
  10. Rolky pečte v předehřáté troubě, dokud spodek lehce nezhnědne a vrchol sotva zezlátne, 14 až 16 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang