Těstoviny penne s rajčaty a bazalkou – recept

Bezmasá jídlaHlavní jídlaSýryTěstovinyZeleninová jídla

Tyto těstoviny penne ve středomořském stylu jsou typicky rodinným jídlem. Pokud nemáte k dispozici bazalkový olej, použijte olej olivový.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 25 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balení těstovin penne
  • 1 lžíce bazalkového oleje
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 mleté stroužky česneku
  • 500 ml hroznových rajčat rozpůlených
  • 1 šálek strouhaného polotvrdého sýru
  • 1 šálek strouhaného sýru mozzarella
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce mleté čerstvé bazalky

Postup

  1. Přivedeme velký hrnec s vodou k varu na prudkém ohni. Těstoviny vaříme ve vroucí vodě přibližně 10 minut, dokud nejsou uvařené, avšak stále pevné na skus. Scedíme a dáme stranou.
  2. Oba oleje rozehřejeme ve velké pánvi na středním plamenu. Přidáme česnek a restujeme ho 1-2 minuty, dokud nezměkne.
  3. Přidáme rajčata, snížíme teplotu na střední a vaříme 10 minut. Vmícháme polotvrdý sýr, mozzarellu a parmezán.
  4. Když se sýr začne rozpouštět, vmícháme uvařené těstoviny penne. Dochutíme čerstvou bazalkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang