Tyto těstoviny penne ve středomořském stylu jsou typicky rodinným jídlem. Pokud nemáte k dispozici bazalkový olej, použijte olej olivový.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 25 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 balení těstovin penne
- 1 lžíce bazalkového oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 mleté stroužky česneku
- 500 ml hroznových rajčat rozpůlených
- 1 šálek strouhaného polotvrdého sýru
- 1 šálek strouhaného sýru mozzarella
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1 lžíce mleté čerstvé bazalky
Postup
- Přivedeme velký hrnec s vodou k varu na prudkém ohni. Těstoviny vaříme ve vroucí vodě přibližně 10 minut, dokud nejsou uvařené, avšak stále pevné na skus. Scedíme a dáme stranou.
- Oba oleje rozehřejeme ve velké pánvi na středním plamenu. Přidáme česnek a restujeme ho 1-2 minuty, dokud nezměkne.
- Přidáme rajčata, snížíme teplotu na střední a vaříme 10 minut. Vmícháme polotvrdý sýr, mozzarellu a parmezán.
- Když se sýr začne rozpouštět, vmícháme uvařené těstoviny penne. Dochutíme čerstvou bazalkou.