Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.
Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.
Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Děti a mlsání – sladké pečivo?
Sladkosti vnímáme jako přirozenou odměnu. Důvodů je hned několik. Mezi ty...
Pečivo jako energetický životabudič
Že je pečivo zdrojem energie, a to především ve formě sacharidů, ví většina lidí....
Ljutenica – Balkánská zeleninová směs
Článek představuje nový slaný snack, který si jistě zamilujete. Hlavní ingrediencí...
Pečivo na dovolené
Jak se stravovat bez starostí a počítání kalorií, jak si skutečně odpočinout a...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Co by to bylo za zimu bez vloček?
V dnešním článku se ale budeme věnovat trochu jiným vločkám. A pochutnáte si na nich...
Pečivo v období silvestrovsko-novoročního veselí
Plánujete občerstvení na Silvestra? Ať už čekáte hosty, nebo se chystáte vzít nějaké...
Zdravý jídelníček těhotných žen a role pečiva v něm
Pokud ženě na mateřské „dovolené“ někdo (zejména, je-li to muž) řekne, že právě...
A znovu játra
K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen....
Pečivo nejen v čase hodů
Podzim přeje hodování. V září začíná vinobraním, v říjnu pokračuje...
Pečivo a podzim (jak si dodat energii do podzimního počasí)
Máme tady první ranní mrazíky a každý den je o kousek kratší. Hledáme kozačky, teplé...
Není zrno jako zrno. Jak si vybrat to správné pečivo?
Zorientovat se v nepřeberném množství druhů pečiva v nabídce obchodů nebývá jednoduché....
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Grilovací sezóna – jaké pečivo si vybrat?
Také se vám zdá, že letní grilování, trend posledních let, není na rozdíl od jiných...
Kostky jsou vrženy
Když se řekne pečivo, není nutné si představit pouze notoricky známé tvary čítající...
Svačiny, které při prázdninových cestách neuspí
Ať už jedete na dovolenou autem z Plzně do Beskyd, nebo z Čáslavi do Chorvatska,...
Pečivo jako součást letních obědů
Také máte pocit, že v létě se vám daří jíst a žít zdravěji mnohem lépe a...
Králík na zelenině se staročeskou bagetou
Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...
Multicereální kaiserky – jak vnikají?
Nadýchané pečivo s typicky křupavou kůrkou a vláčnou, nadýchanou střídkou. Ano,...
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je...
Pravé chodské koláče
Jedním z typických pokrmů české kuchyně jsou koláče. Nicméně v mnoha regionech se...
Cibulová polévka dle Zdeňka Pohlreicha
Cibulová polévka je klasika, která by neměla chybět v repertoáru žádné správné...
Topinky s houbami podle Kerryan Dunlop
Nedávno se nám dostala do ruky úplně nová "Moje rodinná kuchařka" z produkce “Jamie...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang