Pečivo z kamenné pece – jak chutná?
Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým...
Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.
Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.
Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.
Pečivo z kamenné pece – jak chutná?
Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým...
„Štíhlejší“ jednohubky z kornbagety
Na větších oslavách se vždy stane, že někdo z hostů drží dietu. Pak mlsně pokukuje po...
Víte kolik vrstev má plundrové a kolik listové těsto? A jak vlastně vznikají? Nakoukněte s námi do vonící pekárny
Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě...
Jak rychle sníst pečivo, aby bylo nejchutnější?
Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální...
Obiloviny
Při paleo stravování i při programu Whole30 se vyřazují z jídelníčku obiloviny....
Letní grilování – jaké pečivo, salát – jak a kolik vybrat
Co může být o letních teplých večerech příjemnější než posezení s rodinou nebo s...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Sladké pečivo a děti
Velké téma pro všechny maminky, které dbají na správnou výživu svých dětí, je mlsání...
Historie pečiva – od Římanů až po moderní dobu
Chléb a pečivo zná lidstvo již z doby kamenné. Samozřejmě pečení od té doby prochází...
Pečivo na výletě
Co by to bylo za výlet, kdybychom s sebou neměli svačinu? A jak na čerstvém vzduchu chutná!...
Pečivo a moderní životní styl
Držet dietu již není doménou pouze jarních měsíců s cílem zhubnout několik...
Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky
Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Pečivo na výletě: Svačiny pro děti
Každý, kdo má děti, ví, jaké to je, když dítě dostane hlad. Podrážděnost, plačtivost...
Základ každého pečiva – mouka a kontrola její kvality
Jak se hodnotí kvalita mouky a které parametry jsou při určování kvality...
Kaiserka se sýrem a zeleninou
Pohádkové kaiserky k snídani i svačině. Příprava nezabere moc času, je možné...
Pečivo a jeho historie – od pravěku až k Egypťanům
Má nesčetné množství podob, patří k našemu každodennímu životu a nikdy...
Pečivo u nás doma a za hranicemi všedních dnů – Ciabatta
To se snad ani nedá spočítat, kolik druhů bílého pečiva se připravuje v Itálii. Co...
Knedlíky lehké – Recept
Ingredience 20 dkg veky1/4 l mléka5 dkg másla2 vejce10 dkg strouhankypetržel a...
Croissant s bílou čokoládou
Inspiraci pochází z Francie – nemravně sladká pomazánka z bílé čokolády na čerstvém...
Hon za křupavou bagetou
Nedělní ráno, na stole vonící káva, nadýchané croissanty a jako královna uprostřed stolu...
Mýty a fakta o pečivu
Jídlo je velké téma. Lásku k němu neutajíme. O jídle se také všude píše. Stačí...
Pečivo pro zamilované!
Jak se má k sobě láska a pečivo? Divili byste se, ale mají hodně společného. Mají mnoho...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang