Dobrý chléb a pečivo dělá jen dobrá mouka
Obilné zrno dokazuje, jak je příroda dokonalá. Dobře uskladněné vydrží desítky let, než...
Křupavá kůrka, nadýchané těsto a neodmyslitelná vůně, tak takové je pečivo. Pro domácí pečivo je nejlepší volbou domácí pekárna, ve které je možné upéct veškeré druhy pečiva, ať už chléb, housky nebo rohlíky, tak i jakékoliv jiné slané pečivo.
Mimo slaného pečiva existuje ovšem i možnost sladkého pečiva, kterými jsou různé croissanty, ať už máslové nebo plněné džemem či čokoládou.
Pečivo neodmyslitelně patří i ke grilování či k salátům, kdy je servírováno jako příloha.
Dobrý chléb a pečivo dělá jen dobrá mouka
Obilné zrno dokazuje, jak je příroda dokonalá. Dobře uskladněné vydrží desítky let, než...
Další recepty – pečivo, snacky, víno a zdraví
Nápoje Horké i ledové, alkoholické i bez alkoholu, ovocné nebo mléčné. Nejlepší...
Viva Italia
Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné...
Recepty našich maminek, babiček a prababiček
Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...
Vietnamská bageta
Bagety se pojí především s Francií, odkud se rozšířily po celé Evropě. Existuje však...
Krevety aglio olio
Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k...
Sýry s ušlechtilou plísní
Je zajímavé, jak se máslový croissant, který je vnímaný spíš jako sladké pečivo,...
Koření na chléb a pečivo
Nejtradičnější chlebové koření je bezesporu kmín. Je to také jedno z nejstarších...
Slunečnicový chléb s chia semínky – recept
Od té doby, co jsem si domů zhruba před třemi lety přinesla svůj první kvásek, naprosto...
Jak si připravit těsto na …
Základní těsta nejsou až tak složitá, jak se zdá. Dokonce lze klasická základní těsta...
Mrkvový chleba s ořechy a semínky
Mrkvový chleba je recept, který vám nezabere spoustu času – vyžaduje asi 40 minut. Nebudete...
Recept – lečo
Na přípravu domácího leča budeme potřebovat následující suroviny: 200 – 300 g...
Krok za krokem – Kváskový chléb a bylinkové máslo
Pro mě je chleba docela velký zázrak a také obrovská pochoutka. Neznám snad nikoho, komu by...
Vegan caprese bagetky
Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste...
Focaccia se sušenými rajčaty a olivami
Miluju pečivo! Prostě je to tak a asi s tím těžko něco udělám! Nicméně se jej snažím...
Veganský sladký toust na způsob vánočky
Od chvíle, kdy je má strava složená převážně vegansky se cítím hrozně dobře! Po jídle...
Ragú ze zeleného chřestu
Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...
Jak skladovat chleba a pečivo?
Kdo by neměl rád čerstvé pečivo! Jenže vzdálenost do obchodu a ochota trávit čas...
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Domácí rustikální bageta
Již dávno jsem dospěla k závěru, že pokud si někdy dám pečivo, tak buď jen opravdu...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Máslový croissant – recept
Představte si krásné slunečné víkendové ráno, kdy před vámi na talířku leží...
Proteinový chleba
Když může být horká čokoláda plná vývaru, tak může být i chleba. Nebo ne? Tenhle...
Vánočka
Doba přípravy: 85 minut Doba pečení: 35 minut Ingredience na jednu velkou...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang