Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým vzduchem a pečení sálavým teplem. Právě při pečení sálavým teplem se využívá tzv. kamenná pec. Měli jste někdy možnost nahlédnout do pekárny? Pokud ne, máte dnes jedinečnou příležitost.
Jednoznačnou výhodou pečiva upečeného v kamenné peci je jeho výraznější chuť a intenzivnější vůně. Kromě ciabatt, různých pečivových „kostek“ a originálně tvarovaných baget se v kamenné peci peče i řada velmi oblíbených chlebů.
Velkovýroba pečiva v kamenných pecích je tak neoddiskutovatelně založena jak na řemeslném fortelu, tak i na kvalitním technologickém zázemí.
Z kamenné pece si můžete pochutnat na:
Světlé vícezrnné kostce s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a kukuřičnou moukou. Bohatě posypaná lněnými a sezamovými semínky.
Mini světlé ciabattě s vláčnou porézní střídkou a tenkou křupavou kůrkou.