Představujeme vám ten nejjednodušší předkrm na světě – zapečený brie.
Vyzkoušejte ten nejchutnější sýr, jaký jste kdy jedly. Představuje vynikající možnost jako předkrm nebo jídlo na večírek, které je super rychlé a snadné na přípravu a zároveň které udělá wow efekt.
Podávejte s rozpečenou bagetkou nebo krekry.
Ingredience
- 250–500 g sýru brie nebo camembertu
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelně)
- 1 snítka tymiánu (nepovinně)
K podávání:
- rozpečenou bagetku nebo krekry
- 1 svazek hroznů
Pokyny:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozbalte sýr a vložte jej do malého pekáčku, který můžete klidně rovnou použít i k servírování. Nebo použijte kousek zmačkaného pečicího papíru.
- Pečte 15 až 20 minut nebo dokud se nerozpustí. Na 500g brie prodlužte pečení na 25 minut. Pro kontrolu jemně zatlačte na střed sýru – měl by být velmi měkký, jako by se měl při silnějším stlačení propadnout.
- Varianta pro mikrovlnnou troubu: 2 minuty na nejvyšší výkon.
- Opatrně přendejte na servírovací talíř/prkénko. Pokapejte medem, navrch dejte snítku tymiánu.
- Ihned podávejte s vybraným pečivem.