brie

Představujeme vám ten nejjednodušší předkrm na světě – zapečený brie.

Vyzkoušejte ten nejchutnější sýr, jaký jste kdy jedly. Představuje vynikající možnost jako předkrm nebo jídlo na večírek, které je super rychlé a snadné na přípravu a zároveň které udělá wow efekt.

Podávejte s rozpečenou bagetkou nebo krekry.

Ingredience

  • 250–500 g sýru brie nebo camembertu
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu (volitelně)
  • 1 snítka tymiánu (nepovinně)

K podávání:

  • rozpečenou bagetku nebo krekry
  • 1 svazek hroznů

Pokyny:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rozbalte sýr a vložte jej do malého pekáčku, který můžete klidně rovnou použít i k servírování. Nebo použijte kousek zmačkaného pečicího papíru.
  3. Pečte 15 až 20 minut nebo dokud se nerozpustí. Na 500g brie prodlužte pečení na 25 minut. Pro kontrolu jemně zatlačte na střed sýru – měl by být velmi měkký, jako by se měl při silnějším stlačení propadnout.
  4. Varianta pro mikrovlnnou troubu: 2 minuty na nejvyšší výkon.
  5. Opatrně přendejte na servírovací talíř/prkénko. Pokapejte medem, navrch dejte snítku tymiánu.
  6. Ihned podávejte s vybraným pečivem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang