Už jste vyzkoušeli tempeh? Pokud jste vegetarián nebo jen chcete jíst méně masa, je to fantastický zdroj bílkovin.
Ingredience
- 1 balení tempehu
- ¼ šálku tamari
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička chilli omáčky
- černý pepř
Postup
- Tempeh nakrájejte na kostičky a nechte 10 minut vařit v páře. Tempeh tak změkne a je připraven nasáknout více chuti z marinády.
- V malé misce smíchejte tamari, ocet, javorový sirup, olivový olej, chilli a několik zrnek pepře. Tempeh vložte do mělké misky a zalijte marinádou. Marinujte alespoň 30 minut.
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Kostky dejte na plech a odstraňte přebytečnou marinádu.
- Pečte 10 minut. Vyjměte kostky z trouby a potřete je zbylou marinádou a pečte dalších 10 minut.