Pečený losos s chřestem a šťávou z limetky

Losos

Pečený losos s chřestem a šťávou z limetky je vynikajícím zdrojem vitamínu D, který kromě slunce přijímáme zejména z ryb. Chřest a limetka tomuto receptu dodávají netradiční chuť.

Příprava tohoto receptuzabere cca 30 minut a množství ingrediencí je určeno pro cca 4 osoby.

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 4 ks filetu z lososa s kůží
  • 300 g chřestu
  • 1 ks limetky (potřebujeme: šťávu z 1/2 limetky a nastrouhanou kůru z celé limetky)
  • 2 PL kapary
  • 1 stroužek česneku
  • 5 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 PL nasekané petrželky
  • 1 PL nasekané pažitky (i sušené)
  • sůl

Postup

  • Brambory oloupeme, překrojíme na polovinu a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Promícháme je s 1 PL olivového oleje a s nasekanou petrželkou.
  • Na pánev dáme olej a lososa osmažíme do křupava z obou stran. Začínáme smažením (cca 4-5 minut) strany s kůží. Druhou stranu smažíme asi po dobu 2-3 minut.
  • Pokud se nám smaží losos, vložíme chřest do osolené a vařící vody a necháme vařit dokud nezměkne.
  • Nastrouhanou kůru z limetky, nakrájené kapary, rozmačkaný česnek a nasekanou pažitku spolu promícháme a smícháme s uvařeným chřestem.
  • Grilovaného lososa polijeme šťávou z limetky a podáváme s bramborami a chřestem

Kategorie:

Losos

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang