Zkuste jednoduchý recept na pečený květák. Toto jídlo je vynikající, dobře ochucené a zároveň syté.
Ingredience
- 2 květáky
- olivový olej
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička koriandru
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Vymažte plech olejem. Květák omyjte, odstraňte vnější listy a okrájejte úplně spodní část košťálu, ale košťál ponechte neporušený. Každou hlavičku nakrájejte na silné plátky.
- Uspořádejte plátky v jedné vrstvě na plech. Jejich vrchní část potřete olivovým olejem a posypte polovinou koření.
- Kousky květáku pečte 15 minut. Vyjměte je z trouby, opatrně otočte, postříkejte dalším olejem, posypte zbylým kořením a pečte, dokud nezhnědnou a nezměknou.