Připravte si s námi ten nejlepší pečený květák na světě. S pomocí pár ingrediencí vykouzlíte chutný a zdravý pokrm, kterým potěšíte každého.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky nebo plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nesoleného másla, rozpuštěného
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mleté papriky
- ¼ lžičky mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Květák přidejte doprostřed pečicího papíru. Pokapejte olejem a rozpuštěným máslem a promíchejte.
- V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.
- V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.
- Pečte 15-20 minut, dokud květák nedosáhne požadované křupavosti.