Nejlepší recept na pečený květák

Hlavní jídlaSlané receptyZeleninová jídla
peceny-kvetak-recept

Připravte si s námi ten nejlepší pečený květák na světě. S pomocí pár ingrediencí vykouzlíte chutný a zdravý pokrm, kterým potěšíte každého.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky nebo plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nesoleného másla, rozpuštěného
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mleté papriky
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. Květák přidejte doprostřed pečicího papíru. Pokapejte olejem a rozpuštěným máslem a promíchejte.
  3. V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.
  4. V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.
  5. Pečte 15-20 minut, dokud květák nedosáhne požadované křupavosti.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang