Tento lahodný recept na pečený fenykl je hotový za pouhých 68 minut a z níže uvedených ingrediencí lze obsloužit až 3 osoby.
Ingredience
- 2 velké fenyklové cibule
- 4 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- parmezán, nastrouhaný
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Odstraňte stonky fenyklu a cibulky podélně rozkrojte na polovinu. Řeznou stranou dolů nakrájejte každou cibulku svisle na velkorysé 1 cm silné plátky, přičemž prořízněte přímo jádro.
- Rozložte plátky fenyklu na plech, potřete je olivovým olejem, osolte a opepřete a promíchejte rukama.
- Plátky fenyklu pečte asi 1 hodinu.
- Po 30 minutách je jednou otočte, dokud okraje nezískají křupavou a hnědou barvu. Vyjměte z trouby a posypte hoblinkami parmezánu.
- Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.