Tento recept na pstruha duhového je velmi snadný a chutný. Podávejte s rýží a zeleninou. Je to lehké a chutné, avšak pozor na kosti.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžičky olivového oleje, rozdělené
- 2 celí pstruzi duhoví, vykuchaní a očištění, s hlavou a ocasem
- ¼ lžičky sušeného koprových listů
- ¼ lžičky sušeného tymiánu
- sůl podle chuti
- ½ velké cibule nakrájené na plátky
- 2 tenké plátky citronu – volitelně
- 2 lžíce horké vody
- mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vymažte pekáč o rozměrech 22 x 33 cm 1 lžičkou olivového oleje.
- Pstruhy vložte do připravené zapékací misky a potřete je zbývajícím olivovým olejem.
- Rybu zevnitř i zvenku ochuťte koprem, tymiánem a solí.
- Každou rybu naplňte plátky cibule navrch rozemelte pepř.
- Na každou rybu položte 1 plátek citronu.
- Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
- Misku podlijte horkou vodou.
- Pokračujte v pečení, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, tedy ještě asi 10 minut.