Tyto křupavé, zlatavé chipsy s úžasnou chutí limetky a kmínu chutnají skvěle s oblíbenou salsou, guacamole nebo hummusem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 15 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 1 balení kukuřičných tortill
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- 1 lžička soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Tortilly naskládejte do vrstev po 5 nebo 6 kusech. Každou hromádku prořízněte, abyste vytvořili 8 klínů. Uspořádejte klínky v jedné vrstvě na plech s okrajem.
- Smíchejte limetkovou šťávu a olej v rozprašovači. Protřepejte, dokud se dobře nepromísí. Nastříkejte vrcholky tortill, dokud nejsou mírně vlhké.
- V malé misce smíchejte kmín, chilli a sůl a posypte jimi tortilly.
- Pečte v předehřáté troubě 7 minut. Vyjměte z trouby. Obraťte tortilly, znovu a okořeňte.
- Často kontrolujte, zda se nepřipalují, dokud nejsou tortilly lehce zhnědlé a křupavé, pečte zhruba dalších 5 až 8 minut.
- Před podáváním je vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Chipsy budou po vychladnutí křupavější.