Recept na pečené tortillové chipsy

JednohubkyPředkrmySlané receptySnacky
tortillas

Tyto křupavé, zlatavé chipsy s úžasnou chutí limetky a kmínu chutnají skvěle s oblíbenou salsou, guacamole nebo hummusem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 1 balení kukuřičných tortill
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Tortilly naskládejte do vrstev po 5 nebo 6 kusech. Každou hromádku prořízněte, abyste vytvořili 8 klínů. Uspořádejte klínky v jedné vrstvě na plech s okrajem.
  3. Smíchejte limetkovou šťávu a olej v rozprašovači. Protřepejte, dokud se dobře nepromísí. Nastříkejte vrcholky tortill, dokud nejsou mírně vlhké.
  4. V malé misce smíchejte kmín, chilli a sůl a posypte jimi tortilly.
  5. Pečte v předehřáté troubě 7 minut. Vyjměte z trouby. Obraťte tortilly, znovu a okořeňte.
  6. Často kontrolujte, zda se nepřipalují, dokud nejsou tortilly lehce zhnědlé a křupavé, pečte zhruba dalších 5 až 8 minut.
  7. Před podáváním je vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Chipsy budou po vychladnutí křupavější.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang