Pečené ředkvičky

Pečení ředkviček zmírní jejich ostrost a dodá jim příjemnou krémovitost. Tento snadný recept je hotový asi za 30 minut.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 3

Ingredience

  • 2 svazky středně velkých ředkviček s ořezanými vršky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli nebo ½ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžička česnekového prášku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ředkvičky podélně rozkrojte na poloviny
  3. Uspořádejte je v jedné vrstvě do zapékací misky.
  4. Přidejte máslo, sůl, pepř a česnekový prášek. Promíchejte, aby se obalily.
  5. Pečte, dokud ředkvičky nezměknou, asi 20 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang