Tento snadný recept na pečené ředkvičky je ideální jarní přílohou. Zářivé ředkvičky mají lahodnou jemnou chuť a křehký skus.
Ingredience
- 9 až 12 středně velkých červených ředkviček, rozkrojených na poloviny
- Extra panenský olivový olej, na pokapání
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Citronová šťáva, volitelně
Postup
Předehřejte troubu na 230 °C. Ředkvičky rozkrojte napůl a vložte je do zapékací misky (nebo na plech s pečícím papírem). Pokapejte je olivovým olejem a špetkou soli a pepře a položte je řeznou stranou dolů.
Pečte 10 až 15 minut nebo dokud nedosáhnou požadované propečenosti. Pokud máte raději měkčí ředkvičky, opékejte je déle. Podávejte s vymačkaným citronem a dochuťte podle chuti.
Jsou také skvělé s kopečky zeleného ředkvičkového pesta nebo vhozené do ředkvičkového salátu. Pokud nějaké ředkvičky zbydou, lze druhý den připravit svěží ředkvičkovou polévku.