Shishito je speciální druh japonských paprik, které ovšem bez problémů seženete i u nás. Máme pro vás recept, díky kterému si doma snadno připravíte lahodné pečené papriky shishito. K přípravě tohoto pokrmu můžete použít i běžné zelené papriky.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 8 miut
- Celkem: 13 minut
Ingredience
- 220 g paprik shishito
- Opečený sezamový olej na pokapání
- Mořská sůl
- Sezamová semínka na posypání
- Omáčka Tamari, na podávání
- Arašídová omáčka, k podávání
Postup
- Rozpalte velkou litinovou pánev na sporáku na vysokou teplotu. Přidejte papriky na suchou pánev a za občasného promíchání je vařte, dokud nezměknou a neudělají se na nich puchýřky, asi 6 až 8 minut.
- Při práci se snažte udržovat papriky v jedné vrstvě, aby byly ve stálém kontaktu s rozpálenou pánví.
- Papriky pokapejte sezamovým olejem a posypte mořskou solí a sezamovými semínky. Podávejte s omáčkou Tamari a arašídovou omáčkou na namáčení.