Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Bezmasá jídlaHlavní jídlaMinutkyPečivoPředkrmyVegetariánskéZeleninová jídla

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají dužnaté červené kousky, pěkně odleželé v oleji, jenom tak na dobrém pečivu. Dá se z nich ale udělat i skvělá polévka a třeba s kouskem balkánského sýru salát. Co budete na bagetu s pečenými paprikami potřebovat?

Multicereální rustikální bageta: Vícezrnná bageta obohacená ovesnými vločkami, kukuřičnou moukou, slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky. S žitným kvasem. Z kamenné pece.

  • 2 střední multicereální rustikální bagety
  • 5 dužnatých červených nebo oranžových paprik
  • 1–2 stroužky česneku
  • cca 100 ml panenského olivového oleje
  • sůl, pepř
  • čerstvý sýr podle chuti – můžete použít třeba ovčí nebo kozí
  • pár lístků rukoly
  • sekanou petrželku

Papriky omyjte, osušte a nasucho grilujte, dokud zčásti nezčernají. Můžete použít i venkovní gril, kouřová chuť bude pak ještě výraznější, já je ale často dělám v pekáčku v troubě – při 200 stupních to trvá tak 15–20 minut.

Nechte je krátce zapařit – můžete použít mikrotenový sáček nebo je stačí přikrýt vhodnou pokličkou, pokud jste je pekli na pekáčku. Když už je udržíte v ruce, sloupněte slupku a pečlivě odstraňte semínka.

Dužinu nakrájejte na dlouhé proužky, dejte do mísy s rozmačkaným stroužkem česneku, osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Nechte alespoň dvě hodiny odležet.

Rozpulte multicereální rustikální bagetu a potřete ji čerstvým sýrem. Obložte lístky rukoly, pečenou paprikou a posypte sekanou petrželovou natí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang