Pečené hrušky s medem a ovesnými vločkami

Dezerty
  • Příprava: 30 minut
  • Porce: 4
  • Náročnost: snadné

Ingredience

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1/3 hrnku světlého hnědého cukru
  • 1/4 šálku nakrájených mandlí
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 šálku nesoleného másla, rozpuštěného, plus další na potření
  • 3 lžíce rozinek
  • 4 hrušky Bartlett nebo Bosc
  • Med na pokapání

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Smíchejte ovesné vločky, hnědý cukr, mandle a skořici. Vmíchejte máslo, až se vše spojí. Vmíchejte rozinky.
  • Hrušky rozkrojte napůl (neloupejte) a vydlabejte jádřinec. Půlky hrušek položte do zapékací misky a vršek potřete rozpuštěným máslem.
  • Do středu každé hrušky vtlačte ovesnou náplň. Pečte odkryté 25 minut, dokud hrušky nezměknou a ovesná náplň lehce nezhnědne.
  • Podávejte teplé, pokapané medem a s jogurtem jako snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang