- Příprava: 30 minut
- Porce: 4
- Náročnost: snadné
Ingredience
- 1 šálek ovesných vloček
- 1/3 hrnku světlého hnědého cukru
- 1/4 šálku nakrájených mandlí
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 šálku nesoleného másla, rozpuštěného, plus další na potření
- 3 lžíce rozinek
- 4 hrušky Bartlett nebo Bosc
- Med na pokapání
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Smíchejte ovesné vločky, hnědý cukr, mandle a skořici. Vmíchejte máslo, až se vše spojí. Vmíchejte rozinky.
- Hrušky rozkrojte napůl (neloupejte) a vydlabejte jádřinec. Půlky hrušek položte do zapékací misky a vršek potřete rozpuštěným máslem.
- Do středu každé hrušky vtlačte ovesnou náplň. Pečte odkryté 25 minut, dokud hrušky nezměknou a ovesná náplň lehce nezhnědne.
- Podávejte teplé, pokapané medem a s jogurtem jako snídani nebo se zmrzlinou jako dezert.