Tento recept na tacos se šťavnatým ochuceným hovězím masem je vyroben z jednoduchého, avšak chuťově bohatého domácího koření, které opravdu chutná jako kupované v obchodě.
Ingredience
- 10 až 12 křupavých tortill na tacos
Hovězí tacos
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 500 g hovězího masa, mletého
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 65 ml vody
Domácí koření na tacos
- 1 lžička česnekového prášku, cibulového prášku a sušeného oregana
- 2 lžičky mletého kmínu a papriky
- 1/4 lžičky kajenského pepře (pálivost upravte podle chuti, můžete vynechat)
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Ozdoby
- Strouhaný sýr
- Strouhaný ledový salát
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1/2 červené nebo bílé cibule, nakrájené na kousky
- Zakysaná smetana
- Další: koriandr, jalapeños, chilli omáčka, nakládané chilli papričky
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte česnek a cibuli – smažte 2 minuty dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a vařte 2 minuty, přičemž ho průběžně rozdělujte, dokud nezmění barvu z červené na světle hnědou.
- Přidejte vyrobené koření a vařte 2 minuty, dokud není hovězí maso propečené.
- Přidejte rajčatový protlak a vodu. Vařte 1 minutu nebo dokud se voda neodpaří a nezůstane vám šťavnatá, nikoli vodnatá hovězí náplň.
- Vložte tortilly do pekáče. Naplňte je směsí a posypte sýrem.
- Pečte 5 až 7 minut, dokud se sýr nerozpustí a tortilly nebudou křupavé.
- Podávejte tacos horké, přímo z trouby. Na stůl rozložte zálivky a omáčky podle vlastního výběru a nechte každého, ať si sestaví vlastní.