Ingredience
- 90 g malých červených nebo bílých brambor
- 60 ml kvalitního olivového oleje
- 1 1/2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce drceného česneku (6 stroužků)
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Krok 1 – Předehřejte troubu na 200°C.
- Krok 2 – Rozkrojte brambory na poloviny nebo čtvrtiny a vložte je do mísy s olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem; promíchejte, dokud se brambory dobře nepropečou.
- Krok 3 – Přeneste brambory na plech a rozložte je do jedné vrstvy. Pečte v troubě 45 minut až hodinu nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Během pečení brambory dvakrát otočte špachtlí, aby byly rovnoměrně propečené.
- Krok 4 – Brambory vyjměte z trouby, promíchejte s petrželkou, podle chuti okořeňte a podávejte horké.