Tyto bramborové klínky pečené v troubě jsou snadnou a chutnou přílohou nebo svačinou. Podávejte je posypané petrželkou, parmezánem a s oblíbenou omáčkou.
Ingredience
- 4 středně velké brambory, nakrájené na klínky.
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 a ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička mořské soli, další na posypání
- ¾ lžičky sušené cibule
- ¾ lžičky uzené papriky
- Čerstvě mletý černý pepř
- Nasekaná petrželka, k podávání
- Strouhaný parmezán, k podávání
- Tatarská omáčka, kečup nebo hořčice k namáčení
Postup
- Předehřejte troubu na 210 °C a vyložte dva plechy pečícím papírem.
- Ve velké míse promíchejte brambory s olivovým olejem, sušeným česnekem a cibulí, solí, uzenou paprikou a několika zrnky pepře a rovnoměrně je rozprostřete na plechy.
- Pečte 40 až 45 minut nebo dokud brambory nezměknou a nezískají zlatohnědou barvu na okrajích, přičemž přibližně po 20 minutách pečení brambory obraťte a plechy v troubě otočte.
- Doba pečení závisí na velikosti brambor.
- Po vyndání z trouby posypte volitelně petrželkou a parmazánem. Dochuťte ještě solí a podávejte s oblíbenými omáčkami.