Pečená šunka s hnědým cukrem – recept

Hlavní jídlaPředkrmySnackyUzeniny
sunka-s-hnedym-cukrem-recept

Pečená šunka s hnědým cukrem představuje dokonalou kombinaci chutí, kterou si okamžitě zamilujete. Poradíme vám, jak si pečenou šunku s hnědým cukrem připravíte snadno doma.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 8 kg uzené šunky v kuse
  • 450 g hnědého cukru
  • 1 balení medu dle chuti

Postup

  1. Nastavte rošty trouby tak, aby se do nich vešel velký zakrytý pekáč. Pánev vybavte mělkým roštem. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rozbalte šunku a opláchněte ji ve studené vodě. Položte ji na rošt v pekáči. Přikryjte pekáč víkem a pečte polovinu odhadované doby pečení (Celková doba pečení je asi 20 minut na kilo.)
  3. V polovině odhadované doby pečení vložte do hrnce cukr a med a vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hladká hmota a cukr se nerozpustí.
  4. Směs nalijte na šunku a pokračujte v pečení šunky za občasného podlévání kapáním z pekáče.
  5. Před krájením nechte šunku 15 minut odstát, aby se šťáva usadila.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang