Růžičková kapusta může být pro někoho kontroverzní zeleninou. Pravdou ovšem je, že pokud se dobře připraví, chutná opravdu lahodně. Zkuste dát růžičkové kapustě šanci s naším výborným, snadným a rychlým receptem jako kapustová polévka s bramborem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Růžičková kapusta (450 g)
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva (1 lžíce)
- Strouhaný parmazán (1 lžíce)
- Petrželka
Postup
Předehřejte troubu na 205 °C. Pečicí formu vyložte pečicím papírem. Hlavičky růžičkové kapusty rozkrojte na polovinu, pomažte olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete na pečicí papír a pečte 20 – 30 minut. Po vyjmutí z trouby pokapejte citronovou šťávou a posypejte parmazánem a nasekanou petrželkou.