Tento recept na okru ve fritéze je ideální pro všechny, kteří milují chuť okry, ale nemají rádi její slizkou strukturu. Smažte ji na vzduchu a zbavte ji slizu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 225 g okry, konce okrájené a lusky nakrájené na plátky
- 1 lžička olivového oleje
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte fritézu na 175 °C.
- Do mísy dejte okru, olivový olej, sůl a pepř a jemně promíchejte.
- Uspořádejte okru v jedné vrstvě do koše fritézy.
- Smažte v předehřáté fritéze 10 minut a v polovině vaření košík převraťte.
- Vyjměte košík a okru znovu vyklopte.
- Vařte ji ještě asi 2 minuty, dokud nebude křupavá.
- Ihned podávejte.