Dušená okra je skvělá, ale pro zpestření ji čas od času upečte. Je to tak jednoduché a snadné a okra bývá méně gumovitá nebo slizká, když je pečená. Nakrájená rajčata jsou skvělým doplňkem.

Ingredience

  • 18 čerstvých okrových lusků, nakrájených na plátky o tloušťce 0,5 cm
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky košer soli nebo podle chuti
  • 2 lžičky černého pepře nebo podle chuti

Recept je na 3 porce.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Plátky okry rozložte v jedné vrstvě na alobalem vyložený plech.
  3. Pokapejte je olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  4. Pečte v předehřáté troubě 10 až 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang