pecena-mrkev-recept

Pečená mrkev chutná opravdu výborně. Připravte si ji snadno a rychle s lahodným kořením a vychutnejte si ji třeba s masitými pokrmy.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 12 mrkví
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 a 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce mletého čerstvého kopru nebo petrželky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Hlavní kořen s postranními kořeny očistěte a okrájejte.
  3. Pokud je mrkev silná, rozkrojte ji podélně napůl, pokud ne, nechte ji vcelku. Mrkev nakrájejte šikmo na 1,5 cm silné plátky. Vhoďte je do mísy s olivovým olejem, solí a pepřem. Přeneste je na plech v 1 vrstvě a pečte v troubě 20 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou.
  4. Posypejte mrkev mletým koprem nebo petrželkou, podle chuti okořeňte a můžete podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang