Přidejte fetu a bazalku k pečené zelenině a získejte dokonalou letní přílohu. Trik spočívá v tom, že zeleninu nakrájíte stejně velkou, aby se vařila současně.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lilek nakrájený na kousky
- 2 barevné papriky, například oranžová a červená, nakrájené na kousky
- 1 červená cibule nakrájená na klínky
- 2 cukety nakrájené na kousky
- 4 rozetřené stroužky česneku
- 3 snítky tymiánu
- 200 g cherry rajčátek
- hrst lístků bazalky
- kůra z 1 citronu
- 50 g rozdrobené fety
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- V míse smíchejte olej s lilkem, paprikou, červenou cibulí, cuketou, česnekem a tymiánem a přidejte mořskou sůl a černý pepř.
- Přendejte je do velkého pekáče a pečte 30 minut.
- Přidejte rajčata a vraťte je na 10 minut do trouby.
- Česnek vymačkejte a přidejte s tymiánem.
- Posypte bazalkou, citronovou kůrou a rozdrobenou fetou.