Tato pečená kuřecí křídla jsou snadná na přípravu, a příjemně vás potěší svou lahodnou chutí a křupavostí.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 1,3 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce másla, rozpuštěné
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička sladké nebo uzené papriky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Dva plechy na pečení vyložte fólií a na plechy nasaďte drátěné mřížky.
- Ve velké míse promíchejte kuřecí křídla s rozpuštěným máslem.
- Obalená kuřecí křidélka rozložte v jedné vrstvě na drátěné stojany tak, aby se vzájemně nedotýkala. Posypte je solí, pepřem, česnekovým práškem a paprikou.
- Křídla pečte, dokud kůže nezhnědne a není křupavá, přibližně 40 minut.
- Chcete-li mít křidélka extra křupavá, pečte je jen 30 minut, pak je nechte v troubě, snižte teplotu trouby na 80 °C a nechte je v troubě ještě 30-60 minut.