Pečená dýně hokaido s quinoa, piniovými oříšky a sýrem feta je kombinací surovin, které spolu výborně ladí.
Recept na dýni hokaido je trochu časově náročnější, nicméně výsledná chuť a kombinace s opékanými bramborami stojí za to. Dýně hokaido chutná i vychlazená.
Ingredience
- 1 středně velká dýně hokaido
- olivový olej
- 1/2 lžičky oregana
- 110 g sýru feta
- 150 g uvařené quinoy (vícebarevná)
- 60 g piniových oříšků
- 1 malá mrkev
- svazek pažitky
- šťáva z 1 citronu
- 1 červená paprika
- 70 g černých oliv
- 1 červená cibule
Postup
- Troubu si předehřejeme na teplotě 200 °C.
- Dýni si překrojíme na polovinu a vybereme jadérka (dýni neloupeme).
- Obě poloviny položíme na plech, pokapeme olivovým olejem, okořeníme mletým pepřem a solí, posypeme oreganem a zapečeme v troubě cca 40 minut.
- Plech s dýní vyjmeme z trouby, na plech dáme nakrájenou červenou papriku a opět to celé vložíme do trouby na cca 10 minut.
- Mezitím spolu smícháme všechny ostatní suroviny (nakrájíme je na kostičky), přidáme upečenou červenou papriku a pomocí lžíce naplníme obě tykve.
- Takto připravenou dýni upečeme v troubě po dobu cca 10 minut, vyjmeme a podáváme s opékanými bramborami.
Tento recept obsahuje sýr feta, který díky své slanější chuti dodává opravdu vynikající chuť.