Tento jedinečný sendvič s pastrami obsahuje základní ingredience jako grilovanou uzeninu, sýr, hranolky a rajčata. Jedinečnou chuť mu dodává zálivka coleslaw.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 5 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku jablečného octa
- 4 šálky krouhaného zelí
- 3-1/2 šálku vlnitých hranolek
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky celerových semínek
- 1/4 lžičky pepře
- 450 g nakrájeného lahůdkového pastrami
- 4 plátky sýra
- 8 plátků opečeného chleba
- 2 střední rajčata nakrájená na tenké plátky
Postup
Ve velké míse smíchejte 1/4 šálku cukru a octa, přidejte zelí a promíchejte. Přikryjte a nechte 30 minut stát. Mezitím v troubě upečte hranolky podle návodu na obalu.
Zelí nechte okapat. V malé misce smíchejte sůl, celerové semínko, pepř a zbývající cukr a ocet. Směs nalijte na zelí a promíchejte. Na nevymazaném plechu rozdělte pastrami na 4 hromádky; každou z nich posypte sýrem.
Pečte při 230 °C 2-3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí. Pastrami položte na 4 plátky toastů. Na maso dejte hranolky, zelný salát, plátky rajčat a nakonec druhý plátek chleba. Ihned podávejte.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na 1 sendvič:
- 586 kalorií
- 17 g tuků (z toho 7 g nasycených tuků)
- 80 mg cholesterolu
- 72 g sacharidů (18 g cukrů, 6 g vlákniny)
- 36 g bílkovin