mozaika-pastika-5511687

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré věci. Od té doby paštiku zase jím a to moc ráda.

Když se udělá paštika opravdu z kvalitních surovin, tak je to opravdová delikatesa. A už se mi několikrát stalo, že odpůrci paštik byli z té domácí naprosto nadšení. Tak si ji určitě udělejte doma.

Na 2 skleničky paštiky (jak vidíte na fotkách) budete potřebovat:

  • 300 g kuřecích jater (nejlépe z farmářského kuřete)
  • 70 g másla (na paštiku)
  • 40 g másla (na zalití paštiky)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 2 kávové lžičky koření vege rajčátka (Davídkova koření)
  • panák koňaku
  • hrst nasekané šalvěje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, kuřecí játra omyjte, očistěte a nakrájejte na větší kousky.
  2. Máslo s olivovým olejem na středně silném stupni v pánvi zahřejte a poté do pánve vhoďte cibuli, kterou restujte.
  3. Když je cibule do sklovata, přidejte pokrájená játra a ze všech stran je opečte.
  4. Jatýrka zalijte koňakem a za občasného míchání nechte alkohol odpařit.
  5. Přidejte sůl, pepř a koření vege rajčátka.
  6. Když jsou jatýrka uvnitř udělaná, zalijte vše smetanou a přidejte šalvěj.
  7. Vše z pánve přendejte do vysoké úzké nádoby (nejlépe od mixéru) a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
  8. Paštiku přendejte do nějakých hezkých skleniček, ve kterých chcete paštiku uchovávat.
  9. Nyní si rozehřejte opět máslo a když je rozpuštěné, tak jím zalijte paštiku ve skleničce.
  10. Navrch ještě posypte nasekanou šalvějí.
  11. Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
  12. Podávejte s pečivem.

Na závěr oblíbený recept na přípravu domácí zvěřinové paštiky do skleniček.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang