Není žádným tajemstvím (přestože je to nejspíš pro většinu značně šokující), že nesnáším pečení cukroví. Vážně – nelžu. Po mámě jsem zdědila lásku k velkým kusům čehokoliv (velké kusy vajec ve vánoční zelňačce) a sama jsem si ji vyšperkovala k naprosté neschopnosti udělat cokoliv malého (snad jenom cakepops, ale i ty jsou v mém podání docela cvalíci).
Naposledy jsem se o tom přesvědčila když jsem se snažila nakrájet na maličké kousíčky hrušky do cookies (které byly nedávno na blogu a které jsou prostě „nebe v hubě“). V těch, co dělala M byla hruška jemně cítit, v mých byly hlavně hruškové hranoly a okolo trochu těsta. Ale proč ten monolog.
Nepeču cukroví, protože je to prostě moc velká piplačka, no a tak jsem si to zjednodušila. Vzala jsem své oblíbené pařížské rohlíčky a předělala je do formy cupcakes. A to myslím, že víc než zdařile. Jestli trpíte podobnou diagnózou jako já, rozhodně je zkuste. Postup je následující:
Na krém:
- 4x ledové kaštany
- 1 smetana ke šlehání
- 1 smetafix
Na polevu:
- 100 g mléčné čokolády
- 100 g hořké čokolády
- 1 Smetana ke šlehání
Po vložení těsta do trouby v kastrůlku zahřejte šlehačku a nalámejte do ní ledové kaštany. Míchejte na mírném plameni dokud se kaštany nerozpustí (pozor, nemělo by se to vařit). Potom nechte vychladnout (cca 30 minut) a když je hmota zchladlá, přemístěte jí do šlehací nádoby, přisypejte smetafix a šlehejte.
Šlehejte dokud z toho nebude tužší krém. Nebude to tak tuhé, jako klasicky ušlehaná šlehačka, ale na metle by vám to mělo držet. Potom naplňte zdobící pytlík a použijte uzavřený hvězdičkový nástavec. Ozdobte vystydlé cupcakes a uložte je zatím do lednice.
V dalším kastrůlku rozpusťte obě čokolády v 1 šlehačce (opět nevařit) a taky nechte zchladnout, ale jen tak, aby poleva byla ještě tekutá. Potom vyndejte cupcakes z lednice a namáčejte krémem dolů do polevy – vždycky nechte trochu okapat, aby vám netekla všude.
A co dále? Co vyzkoušet oblíbený recept na ořechové rohlíčky a pro zdravější pečení receptu na bezlepkové ořechové rohlíčky.