Sezóna medvědího česneku je sice za námi, ale pokud jste fanouškem této rostliny, můžete si ji dopřát po celý rok s tofu s medvědím česnekem. Připravte si pečené plněné papriky.
Ingredience
- 4-6 drobných paprik
- 1 tofu s medvědím česnekem
- 1 menší cibule
- polovina menší cukety
- 2 stroužky česneku
- trochu sojového mléka / smetany
- sůl a pepř
Postup
- Širší konce paprik odřízneme, vyčistíme jejich vnitřek a osušíme.
- Mezitím si na rozpálené pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek.
- Vidličkou rozdrobíme tofu, které pak přidáme do směsi na pánvi a smícháme s trochou sojového mléka / smetany.
- Směs necháme vychladnout a následně jí naplníme papriky.
- Papriky poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Pokapeme je olivovým olejem a pečeme na 170 stupních asi 25-30 minut, dokud nezačnou jemně hnědnout.