Tyto dobře ochucené papriky plněné mletým krůtím masem jsou tak chutné, že vám ani nebude chybět pravý sýr čedar. Jídlo můžete doplnit salátem nebo rýží.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 5 středně velkých zelených, červených nebo žlutých paprik
- 2 lžičky olivového oleje
- 600 g extra libového mletého krůtího masa (99% libové)
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, mletý
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička italského koření
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 středně velká rajčata nakrájená nadrobno
- 1 a 3/4 šálku strouhaného sýra s příchutí čedaru bez laktózy nebo jiného sýra
- 1 a 1/2 šálku měkké strouhanky
- 1/4 lžičky papriky
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Papriky podélně rozkrojte na poloviny a odstraňte semínka.
- Vložte je do pekáče o rozměrech 38x25x2,5 cm, který je potřený sprejem na vaření.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
- Krůtí maso s cibulí, česnekem a kořením opékejte a drobte na středním plameni, dokud maso nezrůžoví, 6-8 minut.
- Nechte mírně vychladnout.
- Vmíchejte rajčata, sýr a strouhanku.
- Poloviny paprik naplňte krůtí směsí. Posypte paprikou.
- Pečte odkryté, dokud se náplň neprohřeje a papriky nezměknou, 20-25 minut.