Toto je recept na ne úplně tradiční zapečené papriky. Použijte hovězí steakové maso a chuť vás dostane, případně místo hovězího použijte plátky krůtího, nebo kuřecího masa.
Ingredience
- 2 velké papriky, podélně rozpůlené a zbavené semínek.
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 velká cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
- 1 balení žampionů nakrájených na tenké plátky
- 340 g hovězího steaku, nakrájeného na tenké plátky
- 1 lžíce italského koření
- ½ lžičky mletého pepře
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 4 plátky sýra provolone
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Půlky paprik položte na plech s vyšším okrajem. Pečte, dokud nezměknou, ale stále drží tvar, přibližně 30 minut.
- Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a za stálého míchání ji smažte, dokud nezačne hnědnout, 4 až 5 minut.
- Přidejte houby a vařte, dokud nezměknou a nepustí šťávu, dalších asi 5 minut.
- Přidejte steak, italské koření, pepř a sůl. Za stálého míchání vařte, dokud není steak propečený, dalších 3 až 5 minut. Odstavte z ohně a vmíchejte worcester.
- Předehřejte gril na vysokou teplotu. Rozdělte náplň na poloviny paprik a na každou položte plátek sýra.
- Nechte grilovat, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne, 2 až 3 minuty.