Tyto papričky shishito jsou jen o málo pracnější než otevření sáčku s chipsy a tisíckrát zajímavější – jsou slaným a (někdy) pikantním soustem, které ve svém životě potřebujete.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ne že by se v restauraci nedaly objednat, ale jakmile zjistíte, jak je šíleně snadné připravit si tento snový, zdravý, slaný, chutný předkrm doma, bude těžké přesvědčit se, abyste za talířek těchto paprik utratili peníze v restauraci.
Ale co jsou to papričky shishito?
Papriky shishito jsou malé, jasně zelené, poněkud svraštělé papriky z čeledi paprikovitých. Většina paprik je velmi mírně pálivá a dokonce trochu sladká, ale občas narazíte na papriku, která je pořádně ostrá. Říká se, že zhruba každá desátá paprika je pálivá.
Pokud někdo u vašeho stolu – děti – nemá rád pálivou chuť, určitě ho před paprikami varujte, nebo si alespoň nejdřív kousněte, abyste si ověřili, zda je pálivý.
Ingredience
- 2-3 šálky papriček shishito
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžičky soli
Postup
- Na velkou pánev přidejte olivový olej a zahřívejte ho na vysokém plameni, dokud se z něj nezačne kouřit.
- Přidejte papriky v jedné vrstvě a nechte je nerušeně vařit, dokud nezačnou dělat puchýře, asi 2 minuty.
- Opatrně papriky obracejte kleštěmi nebo prudkým zatřesením pánví za rukojeť.
- Nechte vařit další 2-3 minuty.
- Přendejte na talíř, posypte solí a citronovou kůrou a podávejte.