Ingredience
- 800 g filetů z pangasia
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 pomerančů
- 150 g másla
- rozmarýn
- bazalka, pepř, sůl
Na omáčku ½ lžíce hladké mouky, výpek z ryby, 2 žloutky, marináda.
Postup
Pomeranč pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Z ostatních pomerančů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem, rozmarýnem a bazalkou. Rybí filety Pangasius osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Pokryjeme plátky pomeranče a necháme 60 minut odležet.
Do pekáčku dáme polovinu másla nakrájeného na plátky, položíme na ně filety a poklademe plátky zbylého másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25 minut, během pečení rybu přeléváme výpekem. Hotovou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek přelijeme na pánev, necháme vyvařit na tuk a přidáme mouku. Orestujeme ji na světlou jíšku a přilijeme marinádu, v níž byla naložena ryba.
Provaříme, odstavíme z plotny a do horké omáčky zašleháme žloutky. Plátky pomeranče osmažíme na kousku másla. Omáčkou přelijeme rybu Pangasius na talíři a podáváme ozdobené kolečky osmaženého pomeranče. Jako přílohu podáváme hranolky.
Další oblíbené recepty na Pangasius.