Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept

Hlavní jídlaMinutkyRybySmetanová omáčka

Ingredience

  • 6 filetu z pangasia
  • 1 svazek petrželky
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek koriandru
  • 2 polévkové lžíce (česnekového) másla
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 polévkové lžíce bylinkového másla
  • sůl a pepř
  • 200 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 1 paprikový lusk
  • 2 polévkové lžíce tuku

Postup

Očištěný paprikový lusk nakrájejte na proužky 5×0,5 cm. Na větší pánvi rozehřejte tuk a na něm orestujte cibuli. Přidejte k ní máslo a mouku a krátce osmažte. Přilejte mléko, osolte a opepřete a krátce povařte. Bylinky nakrájejte na drobno a vmíchejte je do omáčky na pánvi. Na dno pekáče dejte trochu omáčky.

Rybí filety pangasia osušte a překrojte je podélně na poloviny. Potřete je (česnekovým) máslem, osolte, opepřete je a naskládejte je do pekáče tak, aby mezi nimi byly mezery. Nakonec je polejte omáčkou a pečte je v troubě vyhřáté na 175 st. C po dobu 20-25 minut.

Z ryby pangasius je možné připravit celou řadu chutných receptů, tady jedny z oblíbených receptů na rybu pangasius.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang