Ingredience
- 4 plátky pangase
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce suchého bílého vína
- 3 lžíce světlé sojové omáčky
- rostlinný olej na smažení
- 1 pokrájený stroužek česneku
- 1 cm čerstvého jemně posekaného kořenu zázvoru
- 1 jemně pokrájená cibule
- 1 nasekaný stonek celeru
- 1 nasekaná čerstvá červená chilli paprička
- 3 pokrájené jarní cibulky (šalotky)
- 1 lžička rýžového vinného octa
- 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře
- 1,75 dl rybího vývaru
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžička škrobové moučky
- 2 lžičky vody
Postup
Rybu pangasius pokrájejte na 4 cm kousky. Udělejte těstíčko z vejce, mouky, vína a 1 lžíce sojovky. Kostky masa v něm obalte a smažte po částech ve woku 2 – 3 minuty do zlatohněda. Nechte okapat na papírové utěrce a udržujte teplé. Z woku vylijte olej až na 1 lžíci, vraťte na oheň. Smažte za stálého míchání cibuli, česnek, zázvor, celer, chilli a šalotky asi 2 minuty.
Vmíchejte zbývající sojovku a vinný ocet. Přidejte sečuánský pepř, rybí vývar, moučkový cukr. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě a vlijte do woku, za stálého míchání povařte 1 minutu. Přidejte rybí kousky pangasius a 1 – 2 minuty prohřívejte a pak okamžitě podávejte.
Ryba pangasius je oblíbená v celé řadě receptů, zde některé osvědčené recepty na pangasius.