Ingredience
- 1 kg mražených rybích filetů z pangasia
- mražený špenát
- 3 vejce
- trochu mléka 0,3 – 0,4 l
- trochu hladké mouky – 2 nebo 3 polévkové lžíce
- máslo
- sůl
- česnek
- koření na mořské ryby
Postup
Pekáč vymažeme máslem, poklademe omyté, osolené a okořeněné ryby, navrch nasypeme špenát, také osolený. Dělám z listového, tak nevím, jak to bude vypadat s tím rozemletým. Přikryji alobalem a dám do trouby cca půl hodiny péct, pak sliju vodu, kterou pustí špenát, dám ještě chvíli /tak 10 minut/ péct odkryté.
Mezitím ve větší skleničce rozkvrdlám vajíčka, přidám prolisovaný česnek, zaleju mlékem. Tuto směs zahustím trochou hladké mouky a naleju na ryby. Peču tak dlouho, dokud se zálivka nesrazí a nevytvoří se kolem pekáče hnědá kůrka. Je to výborné, rychlé. Nezmaže se moc nádobí.
A pokud špenát zbyde, tak další dobrý špenátový recept je tato špenátová polévka.