Ingredience
- olivový olej
- 2 plátky pangase
- 1 velká cibule
- 1 malá mrkev
- 2 rajčata
- 15 dkg slaniny
- 10 brambor
- 1 dcl vína (může být bílé i červené)
- koření na ryby
Postup
Do vypékacích misek vložíme alobal, dostatečně velký aby se pak do toho zabalilo celé jídlo. případně použije pekáč a dáme dva alobaly vedle sebe. Na pánvi opečeme v olivovém oleji zprudka rybu, kterou jsme posypali kořením na ryby. Vložíme jí na dno alobalu.
Ve zbytku oleje osmahneme cibuli nakrájenou podélně na půlkolečka a mrkev nakrájenou na malá kolečka. Opatrňě vložíme navrch ryby a posypeme nakrájenou slaninou. Rajčata nakrájíme na osminky a poklademe jimi vrch. Celé přelijeme vínem.
Brambory uvařené ve šlupce (cca 30 min.) oloupeme a nakrájíme na kousky, kterými zakryjeme celou plochu. Posypeme kořením. Celé zabalíme do alobalu a dáme péci cca 20 minut.