Porce: 35 malých kousků
Doba přípravy 15 mins
Doba pečení: 15 minut
Ingredience:
- 500 g bio kuřecích stehenních řízků – sice jsou pracnější na opracování, ale za to šťavnatější než prsní
- cca 6 lžic mandlové mouky/podrcených mandlí
- 3 lžičky grilovací směsi bez přidaného cukru a éček – (zkontrolujte složení) – nebo zvolte vlastní směs – například sladkou papriku, sůl, sušený koriandr, drcený kmín, pepř
Postup:
Předehřejte si troubu na 180° a plech si vyložte pečícím papírem. Očistěte maso a nakrájejte na mini řízečky. Mně vychází z 500 g kolem 35 kousků.
V misce si smíchejte mandlovou mouku s kořenící směsí a řízečky v tom pořádně obalte. Směs na maso stlačujte, aby na něm hezky držela. Přendávejte obalené řízečky na připravený plech a pečte 15-18 minut. Neotáčejte.
Zhruba po 15 minutách budou hezky zlatavé. Servírujte řízečky s domácí majonézou, zeleninovými hranolkami, salátem nebo pyré. Servírují se například na listu římského salátu s batátovým vánočním salátem.
Obalit do mandlové směsi samozřejmě můžete jakýkoliv druh masa. Výborná je také obalená vepřová panenka v celku pečená při 180° 20 minut a nebo kousky lososa.