Palačinky z podmáslí – recept

LívanceSladká jídlaSnackySnídaně

Velmi lehký a nadýchaný recept na palačinky, který vyžaduje čerstvé podmáslí, avšak je nejlepší, jaký jste kdy jedli.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 12 palačinek

Ingredience

  • 3 šálky univerzální mouky
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky soli
  • 3 šálky podmáslí
  • 1/2 šálku mléka
  • 3 vejce
  • 1/3 šálku rozpuštěného másla

Postup

  1. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V samostatné míse vyšleháme podmáslí, mléko vejce a rozpuštěné máslo.
  2. Rozehřejeme lehce naolejovanou pánvičku na středně vysoký plamen.
  3. Mokrou směs nalijeme do suché směsi. Mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Těsto bude trochu hrudkovité, ale to je to, co chceme.
  4. Nalijeme těsto na předehřátou pánvičku. Na každou palačinku použijeme zhruba polovinu šálku. Vaříme 1-2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Obrátíme a vaříme, dokud nezhnědnou i z druhé strany. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.

Tipy

  1. Palačinky podávejte polité javorovým sirupem. Přidat můžete také čokoládové lupínky, lesní plody a ořechy. Další možnou příměsí je džem nebo med, které palačinky také vylepší.
  2. Do těsta můžete pro zajímavější chuť přidat skořici nebo vanilku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang