Pokud neumíte odolat palačinkám, tento recept je pro vás jako stvořený. Zdánlivě jednoduché a tradiční palačinky si připravte trochu jinak a užijte si zdravé mlsání.
Ingredience
- 1 hrnek mléka (může být i rostlinné)
- 1 hrnek hladké mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
- špetka soli
- 1 bílé tofu natural
- ½ hrnku mléka (může být i rostlinné)
- šťáva a kůra z ½ citrónu a ½ limetky
- 2-3 lžíce moučkového cukru (nebo jiného sladidla)
Postup
- Všechny ingredience na palačinky smícháme, lehce prošleháme metličkou a necháme alespoň 10 minut odpočívat.
- Mezitím si připravíme tvaroh. Na ten rozmixujeme nakrájené tofu s mlékem (na začátek přidáme méně mléka abychom mohli regulovat hustotu), šťávou a kůrou z citronu a limetky a s cukrem.
- Podle chuti přidáme více citrónové šťávy nebo sladidla a konzistenci upravíme množstvím mléka.
- Připravený tofu tvaroh dáme do lednice a upečeme palačinky. Ty pak naplníme tvarohem a čerstvými jahodami.