Tento tip na palačinky na slano nabízí jemnost palačinkového těsta v kombinaci s výraznou chutí špenátu.

Palačinky na sladko jako oběd nebo večeře nemusí vyhovovat každému. Recept na plněné palačinky na slano bude mít určitě úspěch.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň

  • 2 TOFU bazalka
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V mise rozšleháme vejce v mléku.
  2. Přidáme mouku a špetku soli.
  3. Vypracujeme hladké těsto a na troše oleje na rozpálené pánvi opékáme tenké palačinky. Hotové odložíme na teplé místo.
  4. Na pánvi na troše oleje opečeme jemně nasekaný česnek a šalotku.
  5. Do základu přidáme umytý a okapaný špenát a mícháme tak dlouho, až úplně změkne.
  6. Směs odstavíme, přimícháme rozdrobené tofu a plníme hotové palačinky.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang